Omgeving

De gemeente Reet wordt wel eens de groene long van de Rupelstreek genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de Rupelstreek langs de rivier Rupel, maar ook langs de Schelde.  Eeuwen lang werd er hier klei ontgonnen, de overgebleven steenbakkerijen getuigen daar nog van.  De streek is voornamelijk bekend om haar natuur, wandel-en fietspaden, cultuur en gastronomie. Een uitstap in de Rupelstreek zit dan ook vol aangename contrasten.

U kan er volop genieten van de natuur op de Rupel- en Scheldedijken, wandelen en fietsen langs rustige paadjes, kastelen en monumenten ontdekken, gastronomisch tafelen….. De site van toerisme Rupelstreek www.toerismerupelstreek.be bevat heel wat nuttige informatie. Hier kan u het uitgebreide aanbod van wandel- en fietstochten in de omgeving terugvinden samen met tips voor museabezoeken in de buurt. Deze informatie is ook beschikbaar in onze B&B. Fietsen kunnen droog gestald worden.

Reet is ook ideaal gelegen voor een bezoek aan één van de vele omliggende steden. De steden Antwerpen, Lier en Mechelen zijn slechts enkele 10 tallen kilometers verwijderd van Reet maar ook Brussel en Gent zijn goed bereikbaar voor een mooie daguitstap.

Wij kunnen jullie ook adviseren bij de keuze van een leuk restaurant in de buurt om de dag op een toffe manier af te sluiten. Graag vermelden we u dat het gastronomische restaurant de Pastorale (www.depastorale.be) slechts op een paar 100 m van onze B&B verwijderd is. Dus wil u na een heerlijke diner geen verplaatsing met de wagen meer maken dan kan u na een paar minuutjes stappen u te slapen leggen in B&B biendomo.

Er zijn ook meerder mogelijkheden voor welness of fitness in de buurt.

Indien wij u verder kunnen helpen bij het plannen van uw verblijf kan u ons steeds contacteren en wij helpen u graag verder.